PRIOPĆENJE KLUBA NAVIJAČA UVIJEK VJERNI

Ogorčeni i zabrinuti, članovi Kluba navijača Uvijek vjerni iskazuju veliku zabrinutost i nezadovoljstvo povodom posljednjih događaja koji su kulminirali još jednom drastičnom kaznom našoj nogometnoj reprezentaciji.

Ne shvaćajući porive da se svojim uzvicima očito namjerno sabotira reprezentacija, kao što ne shvaćamo nerazumljivu i destruktivnu podijeljenost na “ove” i “one”, ili na “sjever” i “jug” odgovorno tvrdimo da je problem s kojim se suočavamo ne samo nogometni ili navijački!

Problem koji tako teško opterećuje našu svetu hrvatsku nogometnu reprezentaciju ne mogu rješiti ni navijači ma koliko se trudili, ni nogometaši, očito dosad nisu mogli ili htjeli niti političke elite. Ispada pritom da je do reprezentacije malo kome stalo.

E, pa nama je stalo. I te kako! Uoči europske smotre na kojoj će biti mnogo naših navijača i najveći dio članstva “Uvijek vjerni” – ovakva kazna djeluje i otriježnjujuće i upozoravajuće. Hrvatskoj reprezentaciji se može dogoditi da kao zarobljenik nekoliko huligana bude čak i izbačena s prvenstva u Francuskoj. Kazna koju je reprezentacija zadobila oštro je upozorenje.

Društvo se dosad uopće nije sustavno suočavalo s ovim problemom, koji nije ni nogometni, ni sigurnosni, već upravo – društveni! S ovakvim niskim udarom prema reprezentaciji koje uz politiku društvo ne sankcionira čime smo praktički svi taoci onih kojima do Hrvatske uopće nije stalo.

Kao što nisu navijači iscrtali nacistički simbol na poljudskom stadionu, a što su bludni politikanti koristili da bi se ocrnili baš navijači, tako ni pokliči kojima upropaštavamo hrvatsku reprezentaciju nisu djelo navijača nego onih koji “love u mutnom”. I jednostavno ne vole Hrvatsku, reprezentaciju, naše društvo i naše vrijednosti.

Došli smo do ruba ponora, a na svima nama je da ne napravimo korak naprijed.

 

Leave a Reply