Priopćenje o razlozima neuspješnih prijava

Poštovani članovi,
Temeljem brojnih upita i komentara zašto neke prijave za karte povodom Europskog prvenstva u Francuskoj nisu prošle, odgovore smo potražili i u ticketingu HNS-a te u UEFA-inim tijelima za navijače.

Službeni komentari su kako je najveći broj odbijenih prijava vezan  za probleme s kreditnim karticama, a navodimo neke primjere nepravilnosti:

– Prijava debitnim karticama s kojima se ne može plaćati online umjesto odobrenim debitnim i kreditnim karticama.
– Netočno ispunjen neki dio od traženih podataka (krivi broj kartice, zamjena slova o i brojke 0…)
– Problemi s bankama/kartičarskim poduzećima.
– Ukoliko neke banke/kartičari nisu dobili najavu transakcije koju je UEFA blagovremeno najavila i na portalu za prijavu za karte te u mailovima koje su slali prije transakcije, odbili su provesti neubičajeno velike financijske transakcije s objašnjenjem da je potencijalna mogućnost prijevare.
– Prevelik broj prijava s jedne IP adrese (mogućnost prijevare).
– Prevelik broj prijava s jedne kartice (mogućnost prijevare).
– Prevelik broj karata za dostavu na jednu adresu (mogućnost prijevare).
– Nedovoljni iznos mjesečnog i dnevnog limita sredstava na prijavljenoj kartici.
– Bilo koja ranije dogovorena financijska obveza dogovorena s kartičarskom kućom (krediti, leasinzi, kasko…)
– Ukoliko ste odabrali mogućnost kupnje i drugog (skupljeg) dijela tribine pa je došlo do povećanja iznosa transakcije koja je utijecala na ponašanje banke/kartičarske kuće.

 

Budući je jedina mogućnost kupnje karata bila putem kreditnih kartica VISA i Master card, brandova koje su manje zastupljeni u Hrvatskoj i BiH, u suradnji s HNS-om smo UEFA-i naveli mogućnosti većeg broja prijava s jedne kartice i jedne IP adrese kao i jedne adrese dostave. Odgovor nismo dobili.
Nadalje, mail od UEFE s detaljnim informacijama o procesu kupnje karata dobili smo u četvrtak 27. siječnja u popodnevnim satima, a početak procesa provjere i naplate se dogodio u ponedjeljak 1. veljače u jutarnjim satima iako je u UEFA-inom mailu jedini navedeni termin bio početak mjeseca veljače. Jasno je da u jedan dan nije bilo moguće provesti sve sugestije i naputke navedene u mailu.
Temeljem novonastale situacije, a bazirane na gore navedenim činjenicama, već smo se obratili nadležnim tijelima UEFE i HNS-a za dobivanje dodatnog kontingenta karata za naše članove.

KN Uvijek vjerni – Središnji ured za Herceg-Bosnu, Mostar 5. veljače 2016. godine

Leave a Reply