PRIRUČNIK ZA NAVIJAČE /3. dio/ Kako do Bordeauxa

Na jugozapadu Francuske nalazi se glavni grad Akvitanije, svjetski poznat po svojim vinogradima. Ujedno, Bordeaux je najdalja, ali i najskuplja destinacija. Hrvatska će tamo 21. lipnja zaključiti grupnu fazu protiv europskog prvaka Španjolske.

No, navijačima će iz Hrvatske do Bordeauxa trebati gotovo 17-18 sati vožnje, a za taj put treba izdvojiti i do 350 eura u jednom smjeru. Za izravni let iz Zagreba do Bordeauxa trebali bi izdvojiti 500- tinjak eura.

Od Saint Etienna do Bordeauxa  treba preći više od 500 kilometara, u jednom smjeru treba izdvojiti 100 eura.

Najteže će svakako proći navijači koji planiraju posjetiti sve tri utakmice u grupnoj fazi natjecanja. Od prve do posljednje utakmice razmak je čak devet dana, a u međuvremenu navijači će morati prevaliti i velik put, i naravno snaći se za smještaj u prilično skupoj Francuskoj, pogotovo u skupom Bordeauxu. U predjelu toga grada nema previše hotelskih kapaciteta, a mnogi to područje (uz Azurnu obalu) vide i kao najskuplji dio Francuske.

Opcija za sve utakmice bila bi: deset noćenja, tri ulaznice, deset dana života u Francuskoj, te prijevoz između tri grada koji su udaljeni 500- tinjak kilometara…Ipak, samo za one dubljeg novčanika…

Dakle, računajući kakav takav smještaj, s najjeftinijom avio-kartom i ulaznicom, dio Europskog prvenstva možete biti za nekih 350 eura. Samo za jednu utakmicu i s jednim noćenjem. Samo će oni najsretniji i najspretniji proći bolje…

Leave a Reply