Samo će jedna televizija imati svakodnevni pristup kampu reprezentacije u Francuskoj…

Prvi dan festivala sportskog dokumentarnog filma u organizaciji tvrtke High 5 završen je dodjelom nagrade, posmrtno, Vlatku Markoviću za njegov izniman doprinos tijekom igračke, trenerske i dužnosničke karijere. Nagradu je iz ruku Mirka Barišića, predsjednika GNK Dinamo, primila Vlatkova kći Sandra.

– Na finalnoj utakmici Hrvatskoga nogometnog kupa u Osijeku između Dinama i Slavena Belupa nagradu Festivala dobit će šef HNS-a Davor Šuker, bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac i Dinamo – rekao je Andrej Maksimović, organizator festivala.

Ivica Blažičko, glavni urednik nogometne televizije HNS- a, predstavio je kako će oni pratiti EP u Francuskoj.

– Naše će kamere svakodnevno biti u kampu reprezentacije. Dnevno bi to bilo oko 15 minuta. Mislim da će to gledateljima biti zanimljivo jer nijedna kamera bilo koje europske televizije neće imati pristup u kamp osim na službenim konferencijama – istaknuo je Blažičko.

Danas se program seli u zadarski HNK gdje se u 19 sati dodjeljuju posebne nagrade i priznanja. Nakon toga održat će se projekcija dokumentarnog filma Brune Kovačevića o obitelji Kostelić. Andrej Maksimović najavio je tri dobitnika Grand-prixa koje je stručni žiri dodijelio najboljim filmovima. Prvi od njih je film Petera Radovicha “Barakude” o hrvatskoj vaterpolskoj reprezentaciji, olimpijskom, svjetskom i europskom prvaku.

Drugu nagradu dobio je dokumentarni film Brune Kovačevića “Upoznati samoga sebe”. Nagradu je osvojio i film Mirjane Hrge “Prvi put”, koji predstavlja zlatnu rukometnu generaciju s OI 1996. u Atlanti. Dodijelit će se i Grand-prix nagrade osobama koje su obilježile hrvatski sport. Za upečatljiv nastup u emisiji “Nedjeljom u 2” Aleksandra Stankovića nagradu će dobiti Veselin Vujović, trener rukometaša PPD Zagreba, te Bruno Orešar, prvi izbornik hrvatske muške teniske reprezentacije.

Izvor: večernji list

Leave a Reply