Sat vremena iskrcavali opremu Vatrenih: Stiglo čak pet tona…

Oprema hrvatske reprezentacije iskrcavana je gotovo sat vremena. Kako i ne bi kada je u dva kamiona bilo više od pet tona opreme.

Od kopački, dresova, opreme za trening pa do medicinskih pomagala. Svaki igrač ima četiri-pet pari kopački, to je ono osnovno bez čega ne idu i o čemu se igrači najviše brinu.

Zanimljivo, u tih pet tona tereta potrebnih za život pedesetak članova hrvatske ekspedicije nije bilo hrane.

– Ne, hranu nismo nosili – kazao je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.
Dakle, ništa od domaćih proizvoda, ali zato je s reprezentacijom kuhar Tomislav Đukić, šef kuhinje hotela Osijek, koji je kuhao za odbojkašku, rukometnu i košarkašku reprezentaciju.

Inače, s reprezentacijom nema naših policajaca, Hrvatska je dobila dvojicu francuskih, koji se od naših neće odvajati dan i noć. Primjerice, kada je autobus s našim igračima stigao pred hotel, najprije su izašli policajci, dobro promotrili situaciju i tek nakon minute igrači i stožer mogli su van.

Teško se netko nezvan može probiti do naših reprezentativaca, tako će biti i s navijačima, koji će se moći približiti hotelu, ali to je sve. Očekuje se da će hrvatski navijači ipak najvećim dijelom ostati u Parizu.

Hrvatsko veleposlanstvo bit će im na usluzi, ljubazna Marta Nakić, Drnišanka u Parizu, inače sestra proslavljenog košarkaša Mihovila Nakića, dala nam je broj dežurne službe.

Hrvatski državljani kojima bilo što zapne mogu se javiti na telefon 0033671486703 i djelatnici veleposlanstva će im rado pomoći. Osoblje koje se brine za sigurnost u suradnji s francuskim kolegama upozorava kako posebnu pozornost u Parizu treba obratiti na organizirane bande.

Prema policijskim procjenama, lopovi iz cijele Europe krenuli su prema Francuskoj, prema Parizu, i traže lake mete. A od razdraganih i nacvrcanih navijača nema lakših…

Izvor: 24 sata

Leave a Reply