SVJETSKI MEDIJI O LIJEPOJ NAŠOJ: Evo zašto se stranci uporno vraćaju u Hrvatsku!!!

Svake godine Hrvatska postaje sve zanimljivija svjetska turistička destinacija. I ove godine možemo očekivati rekordnu posjećenost. Najviše su tome zaslužni poznati svjetski mediji poput New York Timesa ili Huffington Posta.

Tako je New York Times svrstao našu Korčulu u popis 52 mjesta koje treba posjetiti ove godine. Huffington Post proglasio je dalmatinske otoke jednom od 30 stvari koje treba vidjeti prije smrti. Luksuzni i lifestyle magazin CN Traveler uvrstio je Dubrovnik među najljepše gradove svijeta.

Zagreb je najbolja božićna destinacija

Zagreb je pak proglašen za najboljom božićnom destinacijom u Europi od European Best Destinationsa.

Zagreb

Turizam u Hrvatskoj je 2015. godine procvjetao. Zračne luke u Splitu, Dubrovniku i Zagrebu bilježe najbolje dane. Sudeći prema najavama i pokazateljima, ljeto koje nam dolazi trebalo bi biti još bolje, piše PSH.hr.

Zadar i njegov prepoznatljiv zalazak sunca

Hit destinacije trebale bi biti  Rovinj, Pula, Dubrovnik i Split a u stopu ih prati lijepi Zadar i Šibenik. Mlade će zasigurno privući Ultra Europe u Splitu ali i drugi koji će se dogoditi u Hrvatskoj.

Zadar

Lonely Planet, najveći turistički vodič na svijetu, lani je proglasio rijeku Cetinu u Dalmaciji jednom od svojih najboljih 40 europskih iskustava jer pruža avanturu poput ziplining, kajakinga, raftinga, jedrenja, planinarenja, biciklizam i penjanja po stijenama.

Naša prepozatljiva obala jedna je od onih koja je nedavno istaknuta na britanskoj televiziji u popularnoj emisiji Eternal Glory, piše PSH.hr.

Nemamo nacionalnu već regionalnu kuhinju

Jedan od ponosa domaćih je i  raznolika gurmanska scena. Hrvatska nema nacionalnu kuhinju u tradicionalnom smislu već ima nešto bolje, bogatu tzv. regionalnu kuhinju, čiji je fokus svježina proizvoda. Bogati smo sezonskom ponudom voća i povrća i morskom ponudom iz Jadrana.

Pršut, sir, sinjska alka

Postoji li država koja ima 130 autohtonih sorti grožđa, uključujući i onu kao dokaz da je izvorni Zinfandel? Da, dobro ste čuli, Zinfandel dolazi iz Hrvatske.

Posvuda su podsjetnici na burnu povijest

Osim što je jedinstvena po krajoliku i ponudi, Hrvatska je zemlja drevne civilizacije i kulture. Dom smo sedam UNESCO- vih svjetskih baština. Jedan od njih je i polje Starog Grada na Hvaru, koje slavi 2400 godina postojanja u 2016. godini, još jedan pokazatelj dubine hrvatske zanimljive povijesti.

Pogled na more sa Starog grada, Hvar

Leave a Reply