Tko je Gregory Sertic? ‘Spreman sam konačno zaigrati za Hrvatsku’…

FRANCUSKI veznjak hrvatskog porijekla Gregory Sertic, koji se godinama spominjao kao potencijalni hrvatski reprezentativac, najavio je mogućnost da konačno nastupi u hrvatskom dresu i to na Euru u svojoj domovini.
Sertic je imao tragičan početak sezone i već u prvom nastupu u prvenstvu ozlijedio križne ligamente zbog čega je propustio cijelu sezonu, a očekuje povratak na teren tek u travnju ili svibnju. Usprkos tome, vjeruje da može uhvatiti formu i dobiti poziv Ante Čačića na Euro u Francuskoj.
“Ozbiljno sam shvatio oporavak, tek sam počeo raditi s loptom, no uvjeren sam da se mogu vratiti do kraja sezone. Mislim da ću se vratiti na treninge sredinom ožujka, a u utakmice već početkom travnja, negdje oko puta u Monaco”, rekao je Sertic za RMC.
Defanzivac Bordeauxa još je kao mlad igrač najavljivan kao novi hrvatski reprezentativac, ali od Slavena Bilića, preko Igora Štimca i Nike Kovača, niti jedan ga izbornik nije pozvao. Zapelo je, tvrdi, s papirologijom u FIFA- i, iako mu je HNS godinama obećavao da će mu pomoći što prije razriješiti situaciju. Sa 26 godina još uvijek čeka prvi poziv.

Na pitanje može li se zamisliti s Hrvatskom na Euru, kaže: “Moguće je. Često sam u kontaktu s trenerom i predsjednikom. Čekaju me da se vratim u punoj snazi, a onda, ako zaredam dobre nastupe u Bordeauxu, bit će zainteresirani da me vode na Euro”.
Sertic je odgovorio i zašto već ranije nije zaigrao za Hrvatsku: “Bilo je problema s dokumentacijom u FIFA- i, pa se odužilo. Ali sada je sve OK i spreman sam zaigrati za Hrvatsku”.
“Bio bih razočaran da ne nastupim na Euru, pogotovo jer bi sa Španjolskom igrali u Bordeauxu. Iskreno, srce bi me bolilo. Zato se borim svaki dan, da se što prije vratim i možda izborim poziv”, rekao je Sertic čiji je djed bio Hrvat.
O reprezentaciji koju nose Modrić, Rakitić i Mandžukić ima samo riječi hvale: “Hrvatska bi mogla iznenaditi. Momčad ima kvalitetu. Kvalifikacije su bile teške, ali vidio sam da je to velika momčad, s velikim igračima. hrvatska je danas svjetski poznata po svojem nogometu i igračima. Mogla bi biti iznenađenje Eura”.

Leave a Reply