U Madridu predstavljena knjiga o Luki Modriću

Španjolski sportski novinari Vicente Azpitarte i Jose Manuel Puertas napisali su knjigu o trofejnom hrvatskom nogometašu Luki Modriću, njegovu odrastanju te putu k Real Madridu. U Madridu je protekloga tjedna predstavljena knjiga “Luka Modrić: Sin rata”, a predgovor knjizi napisao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

“Hrvatska ima dugu povijest kreativnih, inteligentnih i tehnički briljantnih veznih igrača. Tijekom moje međunarodne karijere imao sam privilegiju igrati s tri čarobnjaka – Zvonimirom Bobanom, Robertom Prosinečkim i Aljošom Asanovićem. Kažem to zato što je upravo Luka Modrić njihov zasluženi nasljednik u hrvatskom nogometu. Znam da je Zvonimir Boban jedan od njegovih idola i upravo s njime Luka dijeli brojne vrline – kontrolu lopte, sposobnost dodavanja, viziju i tehničku kvalitetu”, napisao je Šuker u predgovoru te dodao:

“Sjajan je osjećaj za svakog Hrvata gledati jednog hrvatskog nogometaša u ključnoj ulozi u jednom od najvećih klubova u svijetu. Kada god govorimo o Luki Modriću u Hrvatskoj, nikada ne pričamo samo o nogometu. Uvijek razgovaramo o njemu kao o dobroj i prizemljenoj osobi koja je ujedno i vrlo skromna. To su rijetke osobine nogometne superzvijezde i to mnogo govori o njegovu karakteru. Također, to je i jedan od razloga što je Luka toliko voljen i popularan među hrvatskim navijačima, a posebice djecom.”

O Modriću su u knjizi govorili i brojni njegovi prijatelji, suigrači, treneri, ali i novinari te je ista dostupna u španjolskim knjižarama. U istoj seriji biografija nogometaša protekle je godine izdana i ona o hrvatskom reprezentativcu Ivanu Rakitiću pod nazivom “Ivan Rakitić, novi arhitekt Camp Noua”.

Izvor: hns.hr

Leave a Reply