UEFA predstavlja zvijezde EURO- a 2016. : evo šta kažu za Luku Modrića

Hrvatska ima veznjake svjetske klase, ali nema dvojbe tko je njihova glavna zvijezda, stoji ma UEFA.com., a to je glavni playmaker Real Madrida, Luka Modrić, koji nije bez razloga nazvan „hrvatski Cruyff“.

Otkad je zabio prvi gol za Hrvatsku u prijateljskoj utakmici protiv Italije u kolovozu 2006. , Luka Modrić se etablirao kao najbolji dio nacionalnog tima već cijelo desetljeće, od Dinama iz Zagreba, preko Tottenhama, do Real Madrida, za cijenu od 30 milijuna eura, što je rekord za jednog hrvatskog igrača.  Vezni red Ante Čačića bio bi nezamisliv bez Modrića, s kojim sve počinje i završava.

Nekim velikim nastupima na UEFA EURO 2008. Modrić  je zaradio mjesto u službenom timu turnira, i bio je ključni čovjek za Hrvatsku na Europskom prvenstvu 2012., ističući se osobito u utakmici protiv Španjolske, gdje je Hrvatska izgubila 1:0, što ju je i stajalo mjesta u knockout fazi.
Neumoran  na terenu , izvana ili u veznom redu , on je zauzet u obrani kao i u napadu . Njegova tehnika i kontrola lopta doveli su ovog  30 – godišnjaka do nadimka ‘ hrvatski Cruyff ‘ u čast nizozemskog nogometnog velikana. Hrvatska ima svjetske klase u veznom  redu sa Ivanom Rakitićem,  Mateom Kovačićem i Ivanom Perišićem, ali je Modrić neosporna zvijezda.

Izvor: UEFA.com

Leave a Reply