Utakmice hrvatske nogometne reprezentacije vraćaju se na HRT

HRVATSKA nogometna reprezentacija vraća se na HRT. Neočekivani preokret potvrdio je novi v.d. glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić na Facebooku.

Velik je to zaokret u dosadašnjoj politici nogometnog saveza kojeg vode Davor Šuker, Zdravko Mamić i Damir Vrbanović, a koji su prije samo tri mjeseca prozivali javnu televiziju zbog “uvredljive ponude” od 20 tisuća eura za prijenos prijateljskog susreta s Rusijom. Tada su Hrvati reprezentaciju mogli gledati samo na privatnom kanalu kojeg vide samo njegovi pretplatnici.

Nakon burne reakcije javnosti, Šuker i društvo su tada objasnili da “niti jedna televizija nije pretplaćena na prijenose hrvatske reprezentacije pa ako u HRT- ovoj strategiji nema mjesta i proračuna za sport, ili konkretno za Vatrene, postoje televizije koje razumiju i poštuju vrijednost hrvatskog nogometa”, te su najavili da bi i naredne utakmice Hrvatske mogli gledati samo odabrani. Do zaokreta je očito došlo sa smjenom vlasti i time potaknutim smjenama na HRT- u.

U međuvremenu je iz HNS- a procurila informacija o osnivanju vlastitog tv-kanala koji bi prenosio utakmice reprezentacija, a koliko je projekt ozbiljan govore zvučna pojačanja upravo s HRT- a. Podsjetimo, Mamić i Šuker u svoj su tim doveli dugogodišnju voditeljicu HTV-a Milu Horvat te nekadašnjeg urednika na istoj televiziji Ivicu Blažička.

Leave a Reply