„Uvijek vjerni“ Herceg Bosna u Vitezu

U četvrtak, 21. travnja 2016. godine u Travniku je održana promocija dokumentarca „Moja voljena Hrvatska“, s početkom u 19 sati u prostorijama Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“. Nažalost, radi obveza, ni glavni akter filma Josip Šimunić, kao ni redatelj Jakov Sedlar, nisu bili u mogućnosti nazočiti promociji, no u njihovo je ime bio  koordinator promocije Ivan Šunjić te predsjednik Udruge „Uvijek vjerni“ Ilija Perković. Organizatori promocije bili su Hrvatska bolnica „Dr. fra Mato Nikolić iz Nove Bile i Udruga navijača „Uvijek vjerni“ Herceg Bosna. U prodaju je pušteno 200 DVD- ova dokumentarca, a sav je prihod namijenjen izgradnji šeste lamele Hrvatske bolnice „Dr. fra Mato Nikolić“.  Također predsjednik i predstavnici Udruge „Uvijek vjerni“ sudjelovali su u obilježavanju sjećanja na „Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu“, što je bio humanitarni konvoj koji se sastojao od 99 šlepera i 143 člana medicinskog osoblja, franjevaca, novinara i tehničkog osoblja, a za cilj je imao prenijeti hranu i lijekove u bolnicu u Novoj Biloj.

U petak, 22. travnja 2016. godine u Vitezu je održan je radni sastanak predsjednika i povjerenika te skupštine Udruge „Uvijek vjerni“ Herceg Bosna.

Točke dnevnog reda bile su: otvaranje novih podružnica (Novi Travnik, Orašje), podnošenje izvještaja o radu centrale, tj. Screenfire- a, zatim organizacija Fan zona i kafića, gdje bi se pratile utakmice Hrvatske na EURO- u u Francuskoj, u Mostaru, Čapljini, Širokom Brijegu, Grudama, možda i u Ljubuškom i Orašju, kao i interne Fan zone Herceg Bosna za EURO u Francuskoj; pravno reguliranje svake pojedine podružnice, kao i uvjerenje/ certifikat za svakog povjerenika.

Nakon radnog sastanka, povjerenici, predsjednik i članovi skupštine uputili su se na Gradski stadion Vitez, gdje su odgledali humanitarnu nogometnu utakmicu „Humane zvijezde“ Hrvatske i „Prijatelji bolnice“, čiji je prihod, također, išao gradnji šeste lamele Hrvatske bolnice „Dr. fra Mato Nikolić u Novoj Biloj.

vitez 3 vitez 4 vitez 5 vitez 6 vitez 7

 

 

Leave a Reply