Zloglasni huligan najavio: Napravit ćemo kaos na Euru, napadat ćemo muslimane!

Libanonac Ziad Khoury, šef osiguranja predstojećeg EURO- a imat će puno ruke posla u lipnju i srpnju ove godine. Čovjek koji će brinuti o sigurnosti milijuna ljudi već sad priprema teren da sve protekne bez izgreda, a najveću opasnost vidi u mogućim terorističkim napadima. Zbog toga je zabranjeno korištenje dronova, a Francuzi će dodatno mobilizirati više od 10.000 policajaca i zaštitara koji će uz 68 tisuća vojnika osiguravati više od 2,5 milijuna gledatelja, od kojih će dvije trećine biti stranci.

Međutim, problem će mu stvarati i ekstremne skupine navijača koje će napadati muslimane, što su i najavili. Zloglasni engleski huligan James Shayler o tome je otvoreno progovorio.

– Engleska i Rusija igraju u istoj skupini, utakmica će se igrati u Marseilleu i tada ćemo zajedničkim snagama napasti muslimane, govori Shayler pa dodaje:

– Mi ne podnosimo muslimane, a ne podnose ih ni Rusi. Inače se i mi mrzimo, ali dogovoreno je primirje i udruženo ćemo se boriti, napravit ćemo kaos u Francuskoj – tvrdi James Shayler te dodaje da će cijelo vrijeme biti u Marseilleu i tamo raditi nerede jer u tom gradu živi više od 200 tisuća muslimana.

Inače, na Velodromu u Marseilleu igrat će se šest utakmica. Engleska i Rusija sastat će se 11. lipnja, a nakon toga sprema se susret Francuske i Albanije 15. Tri dana poslije Island i Mađarska odigrat će utakmicu, a 21. lipnja zakazan je sudar Ukrajine i Poljske.

Izvor: večernji list

Leave a Reply