Fri. May 24th, 2024
bore na čelu

Vječno pitanje među ženskom populacijom i ono čemu ćemo se danas posvetiti je kako ukloniti bore na čelu?

Bore na čelu, unatoč popularnom mišljenju, ne dolaze samo od mrštenja. One nastaju jer je naša koža polago smanjila proizvodnju koenzima q10, vrlo važnog za elastičnost kože. Na pitanje kako smanjiti bore na čelu, mnoge mlade djevojke već na prijelazu u 30-te godine života odgovaraju bolnim tretmanima botoxa i/ili hijaluronskim filerima, sve kako bi zategnule kožu na čelu.

bore na čelu

Osim botoxa, hijaluronskih filera ili kemijskog pilinga, postoji i opcija lifting lica, što je u stvari kirurški zahvat koji zahtijeva višemjesečni oporavak. Plastična kirurgija i određeni kozmetički tretmani su najskuplji, najbolniji ali i najefikasniji. U mnogim slučajevima donose rezultate preko noći. Isti tretmani, svi osim liftinga, su repetitivni i nisu jeftini. Važnije za zdravlje je da nije preporučljivo tako mladu kožu navikavati na tretmane umjetnim sredstvima. Koža na licu je jako osjetljiva, pogotovo u području podočnjaka. Tako mlada koža će puno ispaštati do 50-te, pa čak i 60-te godine života, s obzirom da se isti tretmani trebaju redovito ponavljati.

 

Kako smanjiti bore na čelu prirodnim putem?

Osim kozmetičkim tretmanima, smanjiti ili ukloniti bore na čelu, možemo i prirodnim putem. Stručnjaci i dermatolozi svakako preporučuju korištenje krema za lice već u ranijoj dobi. Već u pubertetu, u svrhu smanjenja pojave prištića, valja koristiti blage i hidratantne kreme.

Na tržištu danas postoji mnoštvo krema za lice na prirodnoj bazi i nekad je teško odabrati onu pravu. Svaka koža je drugačija, što znači da neće svakome odgovarati ista krema za lice. Kvalitetna krema za lice se sastoji od jako puno aktivnih sastojaka. Također je važno da ima hidratantna svojstva s produljenim djelovanjem, koja će koži pružati vlažnost i smanjenje prirodnih masnoća i tokom noći. Kako ukloniti bore na čelu pomoću čiste prirode, bez nepotrebnog bacanja novaca i uz vrlo malo truda je ono što danas sve više i više počinje zanimati ženski spol.

Kokosovo ulje – osim što čini čuda za kosu, kokosovo ulje je najbolji način za ukloniti bore na čelu. Suha koža je sklona borama a ovo ulje joj pruža vlažnost dugoročno. Zato se preporuča stvoriti rutinu i prije spavanja, malo kokosovog ulja na prstima, dobro umasirati u čelo dok ga koža ne upije. Kokosovo ulje na ovaj način djeluje kao borac protiv ljuštenja i neželjenih tragova na mjestu aplikacije. Možete ga umasirati i u područja označenim borama na drugim dijelovima lica.

Ulje Jojobe – bogato vitaminom B, ulje jojobe djeluje na način da kožu ‘uči’ elastičnosti. Inače ima široku primjenu u njezi kože, pogotovo kad su prištići u pitanju, a svojim utjecajem na kožu, pomaže našu prirodnu proizvodnju koenzima potrebnih za zategnuti izgled.

masaža čela

Masaža čela – odgovaramo na pitanje kako ukloniti bore na čelu jednostavnim pristupom, dostupnim nadohvat ruke. Laganom masažom pokretima suprotnog smjera od nastalih bora. Bore na čelu su najčešće horizontalne linije, u tom slučaju možete raditi lagane pokrete gore-dolje, kako biste ‘ispeglali’ čelo. Ako imate sitne vertikalne bore između obrva, možete probati s, ponavljamo, laganim horizontalnim pokretima.

Važno je ne raditi prejaki pritisak kad diramo kožu lica, pogotovo u području podočnjaka. Zato se kod šminkanja, kad je korektor za podočnjake u pitanju, savjetuje koristiti četvrti prst na ruci, jer on pruža najmanji pritisak.