Fri. May 24th, 2024
kobalt plava

Modne trendove volimo, ali ne kako bismo ih pratili kao muha bez glave. Naprotiv, oni su pokazatelj trenutnog duha vremena a mi ih volimo zato što nas inspiriraju. Od početka godine smo imali priliku vidjeti na modnim pistama najave za toplije sezone 2023. godine. Primijetili smo transparentne tkanine koje tek ove godine doživljavaju svoj vrhunac. Uz oversized komade odjeće cvjetnog printa i zanimljive krojeve koje samo podižu modnu umjetnost na višu razinu. Fuksija je boja koja je obilježila 2022. godinu a ove sezone ne možemo pobjeći od kobalt plave i upečatljive zelene.

zelena

Možemo reći da smo ove godine apsolutno sve komade odjeće mogli vidjeti u zelenoj boji koja podsjeća na travnjak.

Staro a novo

U modnoj industriji često vidimo reciklažu povijesnih modela odjeće. Zato smo i čuvali maminu odjeću koja je preživjela lude 70-te. Poznati su još kao vintage komadi odjeće, odnosno retro. A ove godine ćemo retro utjecaj gledati i na kupaćim kostimima. Prijašnjih godina smo svjedočili kako bikini postaje sve manji. Nakon što su bikini tange u kompletu s toplesom obilježile dobar dio 2000.-godina, svoj veličanstveni povratak na modne piste je dočekao i jednodijelni kupaći kostim. Donedavno starinski komad odjeće koji služi za skrivanje nedostataka (koje najčešće vidimo samo mi) je danas prvi izbor najmlađih kupača. Jedan od razloga zašto je tomu tako jesu brojne opcije i načini nošenja istog. Čak smo vidjeli dvodijelni kupaći kostim koji se raznim aranžmanima pretvara u štosni jednodijelni kupaći kostim koji možete nositi i prilikom večernjeg izlaska.

Boje i uzorci

Već smo spomenuli najezdu zelene i plave boje u trgovinama odjeće i obuće. Uz te dvije, primjećujemo povratak trenda iz 80-ih godina. Pastelne i svijetle boje koje se lako kombiniraju i u većem broju. Tako možete kombinirati žutu, rozu, svijetlo plavu, i zelenu zajedno s drugim bojama odnosno ne bojama – crnom i bijelom.

Obuća za ljeto

japankeJapanke nikad neće izaći iz mode. To je modni item koji svaka žena ima, makar samo za po kući. Ono što svjedočimo po pitanju obuće su sandale i natikače koje neodoljivo podsjećaju na japanke s dodatnim detaljima. Zamislite samo svoja osunčana stopala u sandalama pastelnih boja na lepršavu haljinu koja ističe figuru i podiže samopouzdanje na poželjnu razinu.

Haljine s korzetom i kravate

Naravno ne zajedno u kombinaciji. Kravate smo primijetili da se vraćaju u velikom stilu. Drago nam je vidjeti da se takav komad odjeće njeguje i dalje. Pogotovo u kombinacijama gdje ih ne očekujemo. Moda je slobodno polje za igranje i jedino pravilo je da se u svojoj koži osjećate ugodno i voljeno. Ne čudi stoga što vidimo ženske kombinacije s košuljama kratkih rukava i opuštenom kravatom koja zaokružuje poslovno-ležerni stil.

A što je s haljinama? Dizajneri su ove godine odlučili vratiti korzet kao sastavni dio outfita – i to ne samo svečanog. Ovog ljeta možete očekivati lagane haljine za svaku prigodu s ušivenim korzetom. Osim što podižu figuru, lako ih je kombinirati s ostalim dodacima vašeg outfita. Uz to da nemaju nikakve kopče ni ukrase kojim se korzet drži pričvršćenim.