Fri. May 24th, 2024
make up

Jedva čekate pravo ljeto? Drago nam je čuti. U slučaju da niste mislili unaprijed o make-upu za ovo ljeto, donosimo vam nekoliko podsjetnika za savršen make up na ljetnim temperaturama. Znate onaj osjećaj kad se spremite za ljetni noćni izlazak. Zamišljate ples na otvorenom, imate savršeni outfit za tu prigodu i vašem uzbuđenju nema kraja. I onda se u tijeku večeri nađete pred ogledalom a šminka vam ne čini nikakvu uslugu. Upravo to želimo da izbjegnete. Zapravo, ako se sjetite na vrijeme svih podsjetnika prije izlaska, nećete morati uopće brinuti o make-upu.

Hidratacija prije svega

Lice je sklono izlučivanju masnoće tijekom toplijih dana a naše pore su otvorene. Kako biste izbjegli katastrofu ove vrste, koja ima štetno djelovanje i na zdravlje kože lica, hidratizirajte kožu lica prije nanošenja podloge za make-up. No, nemojte odmah nakon krenuti s podlogom. Pustite da ju koža upije. Ako imate masnu kožu lica općenito, koristite hidratizirajuće kreme s mat efektom. U svakom slučaju izbjegavajte teške kreme koje hrane kožu lica zimi. One su namijenjene isključivo za hladne dane. Kad je u pitanju podloga – izbjegavajte proizvode na bazi ulja. Radije se odlučite za kremu sa zaštitnim faktorom. Nastavite s nanošenjem ostatka make-upa kad se krema upije skroz.

Vodootporna šminka

šminkaJe must-have tijekom ljetnih mjeseci. Na tom polju nisu samo maskare jedine koje su vodootporne. Danas pronalazimo i tuševe za oči koji su vodootporni, pa čak i sjenila. Kako biste učvrstili make up nakon nanošenja na kapke – koristite puder za fiksiranje ili termalnu vodu, još poznatiju kao vodena maglica. Vodena maglica će fiksirati sve na licu i ostaviti poželjan osjećaj osvježenja.

Kako istaknuti osunčano lice

Temperature zraka nisu jedina razlika između ljetnih i zimskih mjeseci – kad govorimo o šminkanju. Različite su nijanse pudera, korektora i šminke za oči. U ljetnim mjesecima nećemo preporučiti crnu olovku za oči, pogotovo ne masne olovke koje će se razmazati neovisno o kvaliteti podloge za šminku. Ako baš morate koristiti olovku za oči tamnije nijanse, odlučite se za tamno sivu, modru ili pak smeđu. Kako se smokey-eyes ne bi pretvorile u nepoželjan panda look, koristite tamnu zelenu ili sivu za glavni efekt. Pažljivo nanesite sjenilo i uokvirite smokey eyes s umjetnim trepavicama. Nakon toga, lagano nanesite vodenu maglicu na lice i pričekajte dok se ista ne osuši na licu. Koristite i bronzer kako biste istaknuli ono što vam se najviše sviđa na vašem licu. Pojačajte jagodice obraza, probajte konture pomoću nekoliko nijansi bronzera i na koncu sve učvrstite vodenom maglicom za dugotrajan efekt.

Izbjegnite efekt ratnih boja na licu

Koristeći tehniku u nastavku. Ako koristite ruževe, uskladite ih s bojom na noktima. Naravno, govorimo o laganim, pastelnim i toplim bojama koje će, naročito tijekom ljetnih mjeseci, podići svakodnevni look kao i onaj večernji. Ovaj trik je lakše upotpuniti ako koristite sjajila za usnice. U ™ slučaju ne postoji strah od razmazivanja i tragova na zubima jer su svojom teksturom sjajila prihvatljivija na visokim temperaturama.

Za kraj, izbjegnite nepoželjni sjaj

Savršeni make-up U slučaju da imate masnu T-zonu lica, sjaj će uvijek pronaći način da izbije na koži. Zato savjetujemo da koristite matirajuće maramice koje možete pronaći u svakoj trgovini za uljepšavanje.