Fri. May 24th, 2024
akumulatorski usisavač

Koliko puta ste pomislili za vrijeme čišćenja kako mora postojati lakši način za sve to? Potajno se nadali da će ipak doći neki robot koji će pomoći oko čišćenja. Temeljito čišćenje životnog prostora umara i najčešće smo i sami prljavi nakon cijelog posla. Što ako vam kažemo da su ti dani stvar prošlosti i da čišćenje može biti ugodno iskustvo? Uz pomoć uređaja dostupnih na tržištu danas, čišćenje kuće možete naručiti i na daljinu, putem mobilnih aplikacija. Kako divno! Znači, niti ne morate biti prisutni kod kuće dok je čišćenje u akciji.

Robotski perač podova

Poznatiji po generalnom nazivu Roomba, ova vrsta usisavača je omiljena kod vlasnika ljubimaca. Bez obzira koliko temeljito očistili kuću, dlake ljubimaca će uvijek naći način da se pojave. Nekad i u nezgodnim situacijama kao na primjer, kad vam dođu gosti a vi servirate keksiće u zdjelici na kojoj je zaljepljena jedna dlaka ljubimca. Činjenica je da kad su dlake u pitanju da nikad nećete moći očistiti sve sami.

robotski perač podova

Robotski usisavači, s druge strane, imaju ugrađen senzor koji detektira čestice prašine i prljavštine te ih usisava i sprema u spremnik iz kojeg neće pobjeći. Mogu se prilagoditi na suhi i mokri način rada i možete upravljati njima na daljinu (https://www.roborock-shop.hr/kategorija/robotski-usisivaci/). Druga varijanta pomoćnika koji će olakšati čišćenje je akumulatorski usisavač ili kako se još popularno naziva – bežični usisavač.

Koji akumulatorski usisavač kupiti?

Sami pojam – akumulatorski usisavač – govori da nema kablova na koje moramo paziti za vrijeme manevriranja njime. To su pametni usisavači, koji nerijetko dolaze s raznim dodacima (ovisno o kvaliteti proizvoda) i za manje dostižne površine u kući. Jedina mana mu je ta što se prije svakog korištenja trebaju puniti baterije. Neki modeli se trebaju puniti do kraja, što često znači i do 8 sati punjenja baterije, prije nego ga možete koristiti ponovo. Sa svakidašnjim razvojem tehnologije to više nije potrebno kod svakog modela. Neki se mogu nadopunjavati, a bolji modeli trebaju oko 3 sata da bi im baterija bila spremna.

Ono što također morate znati jest da spremnik akumulatorskog usisavača nakon svakog korištenja treba biti opran. Bez iznimke. Mikročestice prašine koje moćni aparati nalaze nama nisu vidljive ali mogu znatno smanjiti kvalitetu usisa.

Različiti modeli obično dolaze s različitim specifikacijama. S obzirom na detalje koje većini ljudi smetaju, kako kod ručnog čišćenja, tako i kod strojnog. Spremnik za vodu može biti različitih veličina, određeni modeli su tvrdi i ne mogu se saviti za teško dostupna mjesta (kao na primjer pod ispod kauča ili kreveta), te mogu imati više funkcija ili samo jednu. Još jedan detalj po kojem se mogu razlikovati je težina uređaja. Neki modeli su teški samo 2,5 kg što znači da je lako s njima raditi. Puno lakše nego s robusnim usisavačima koji osim što trebaju dodatnu vrećicu, također zauzimaju puno mjesta, bučni su i znaju za sobom ostaviti mrvice koje nismo vidjeli na vrijeme.

Činjenica je da su osmišljeni kako bi nama olakšali čišćenje, a u tom dijelu su vrlo učinkoviti i danas sve lakše dostupni (https://www.roborock-shop.hr/kategorija/stapni-usisivaci/).